Duo Blanc & Noir

Piyano İkilisi

Blanc & Noir piyano ikilisi klasik müzikten caza, Türk geleneksel müziğinden dünya müziklerine kadar uzanan sıra dışı  repertuvarlarıyla   dünya sahnelerinde dinliyicileri ile buluşuyorlar !

Piyanistler Moskova Çaykovski Konservatuvarı, Lozan Devlet Konservatuvarı ve Münih Devlet Konservatuvarı’nda solo piyano eğitimi aldıktan sonra oda müziği dalındaki çalışmalarını Stuttgart Devlet Konservatuvarı’nda dünyaca ünlü piyano ikilisi Prof. Hans-Peter ve Prof. Volker Stenzl ile gerçekleştirerek “İki Piyano Bölümü”nü bitiren ilk Türk piyanistler olarak Türkiye için klasik müzik tarihine kalıcı bir başarı kazandırdılar.

​İtalya’da düzenlenen “Ibla Grand Prize World Music” yarışmasına katılan tek Türk piyanistler olarak “Jüri Özel Ödülü” almaya hak kazanan ikili,  “The Essence of Piano Duo”, “HANDS” ve sonraki yıllarda Almanya’da çıkardıkları  “OUTSIDE” albümleri ile Türkiye, Almanya, İspanya, Hırvatistan, Estonya, Avusturya, Mısır, İtalya, Fransa ve Amerika’da konserler verdiler. Piano City Milano, Donau Oberschwaben Müzik Festivali, Fete de la Musique Lausanne, FIMU Belfort, Made in Stuttgart, Marsyas Culture, Art and Music Festival, Carl Orff Festivali gibi uluslararası festivallerden davet alarak birçok ülkede konserler verdiler.

​Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Senfoni Orkestrası, Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, İzmir Oda Orkestrası, ile konserler verdiler. Farklı projelerle Stuttgart Filarmoni, Münih Filarmoni, Bamberg Filarmoni, Füssen Festspielhaus, Schloss Dillingen, Stuttgart Filarmoni ve Berlin Konzerthaus gibi Almanya’nın önemli sahnelerinde konserler verdiler.

​ABD turneleri kapsamında Greenspring Uluslararası Müzik Akademisin’de, Virginia Commenwealth Üniversitesi ve James Madison Üniversitesi’nde konserler ve ustalık sınıfları düzenlediler.

Fazıl Say’ın dünyaca tanınmış “Kara Toprak”, “Kumru” ve “Alla Turca Jazz” eserlerinin iki piyano ve dört el için düzenlemelerini yapan ikili bu eserleri Almanya’nın en prestijli müzik basım evlerinden biri olan Schott Yayınevi aracılığıyla müzisyenlerle paylaştılar.

​Klasik ve çağdaş müzik repertuvarından yorumladıkları ve uyarladıkları eserlerden oluşan albümlerinden sonra kendi bestelerinden oluşan IMAGINE, çocukları kaliteli ve çok sesli müziğe yönlendirmeyi hedefleyen bir ninni albümü olma özelliğini taşımaktadır.

Dünyada bir piyano ikilisi tarafından ilk kez Fender Rhodes piyanolar ile  kayıt ettikleri son albümleri It’s Electric yenilikçi, sıra dışı bir albüm olma özelliği taşımaktadır. Albüm ve içerisinde ki J.S.Bach’ın Tocatta eserine Ecem Lawton yönetiminde çektikleri video klip, Munich Music Video Awards, International Sound Music Awards, Onyko Film Awards, Dubai Independent Film Festival, Euro Music Video Awards, Rome Music Video Awards, ve LNDN Music Video Awards, International Sound Music Awards gibi uluslararası festival ve yarışmalarda en iyi klasik müzik video ve müzik ödülüne sahip oldular.

Blanc & Noir’in  tüm albümlerine dijital platformlardan ulaşabilirsiniz.

Görseller

Performanslar

Social Media & Web

Web

https://duoblancetnoir.com

Facebook

https://www.facebook.com/duoblancetnoir/

Instagram

https://www.instagram.com/duoblancetnoir/
NikaSquareBanner