Bu web sitesi çerez kullanır. Çerezler, sitemizi kullanabilmeniz için bize gerekli olan, tarayıcınızın geçici alanına yazılmış, sizinle ilgili küçük bilgilerdir. Bu siteyi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olursunuz. Detaylı Bilgi.
Anladım

Ahmet Koç feat. Vasilis Saleas

PDF
Ahmet Koç feat. Vasilis Saleas
Bağlama (Saz) Virtüöz & Klarnet

(15 Mayıs 1968, İstanbul) Türk virtüoz Bağlama sanatçısı, Aranjör.

Sanatçı 1979 yılında girdiği İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda 11 yıl eğitim gördü.1994' te enstrümantal olarak hazırladığı “7 KARANFİL” adlı albüm satış rekorlarına imza atınca, hemen arkasından kendi adına yayınladığı “YEDİVEREN/ANADOLU” albümü müzik marketlerde yerini aldı. 1997’de Eurovision’a sanatçı Şebnem PAKER ile bir Levent ÇOKER bestesi olan ''DİNLE'' adlı şarkı ile katılan ekibin içinde ülkemizi milli enstrümanımız bağlama ile temsil etti ve o güne kadar Eurovision’da alınan en iyi derece olan 3.’lük ödülü alındı. Kısa süre sonra “YOL TÜRKÜLERİ” albümünü yayınlayan sanatçı, müzik raflarında kendine özel bir yer edindi. Ahmet KOÇ, asıl patlamasını sazın sınırlarını zorlayan “PARADOKS” albümünü yaptı, ardından 2 Cd olarak yayınlanan “SAĞANAK” albümü geldi.

KRAL TV’de 26 hafta süren “SAĞANAK” adlı bir canlı performans programı hazırlayıp sunan Ahmet KOÇ, Sinan ÇETİN'İN yazıp yönettiği “MUTLU OL, BU BİR EMİRDİR” adlı kısa filmde de başrol oyuncusu olarak yer aldı.  Ardından 2007’de “SÖZÜN BİTTİĞİ YER” adlı albümle çalışmalarını sürdüren sanatçı,  TRT müzik kanalında 26 hafta süren “SÖZÜN BİTTİĞİ YER” adlı performans programını sundu ve 2012 yapımı “RENKLİ-TÜRKÇE” adlı düet albümüyle tekrar dinleyici karşısına çıktı. Albümde KİBARİYE, GRİPİN, GÖKSEL, BETÜL DEMİR gibi sanatçı arkadaşlarıyla yaptığı düetlerin yanı sıra, yine kendi çizgisinde oluşturduğu enstrümantal parçalara da yer verdi.

Daha sonraki çalışması ise, müziğini müzisyen arkadaşları ile paylaşmak adına oluşturduğu İSTANBUL SES KAYIT grubu ile yaptığı çalışma oldu. Bir sonraki albümü ise dinleyicisini oldukça şaşırtan ve yüksek tiraj yakalayan, dünyaca ünlü klasik müzik bestecilerinin ölümsüz eserlerini yorumladığı PASTORAL albümü oldu. Albüm o kadar ses getirdi ki, hemen ardından KÖLN FİLARMONİ ORKESTRASI sanatçılarından oluşan orkestra ve ünlü şef BETİN GÜNEŞ yönetiminde, PARİS, VİYANA, ZÜRİH, ROMA, BERLİN'de geniş katılımlı konserler verdi.

Hemen dönüşünde ise, TRT MÜZİK kanalında 13 bölüm yayınlanan EVVEL ZAMAN İÇİNDE adlı programı yayınlandı.

 Son olarak, dünyanın en büyük klarnet sanatçılarından VASİLİS SALEAS ile SEZEN AKSU'NUN hit olmuş şarkılarının enstrümantal yorumlarını kapsayan DAPHNE albümü yayınlandı.

Ahmet KOÇ, 1993 Yılından beri KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NA BAĞLI, İSTANBUL DEVLET MODERN FOLK MÜZİK TOPLULUĞUNDA Bağlama sanatçısı ve Aranjör olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Albümler

  • YEDİVEREN/ANADOLU (EVERBLOOMING/ANATOLIA) - 1996 - BMG – ADA MUSIC
  • YOL TÜRKÜLERİ (SONGS ON THE ROAD) - 1998 – İDOBAY MUSIC
  • SÖZÜN BİTTİĞİ YER (WHERE WORDS FAIL) - 2007 – DMC
  • SONGS FOR ISTANBUL - 2007 KÜLTÜR CO. INC.
  • COLLECTION & BOX (Paradox-Downpour- Where Words Fail & Cord-Musical Note Booklet) 4CDs + BOOK-2009-DMC
  • RENKLİ – TÜRKÇE (COLOURED – TURKISH) - 2012 – EUROPE MUSIC
  • İSTANBUL SES KAYIT (İSTANBUL VOICE RECORD) - 2016 - POLL PRODUCTION
  • İSTANBUL SES KAYIT (İSTANBUL VOICE RECORD)- NAR (POMEGRANATE) 2017 POLL PRODUCTION
  • EVVEL ZAMAN İÇİNDE (ONCE UPON A TIME) - 2018 – DMC
  • PASTORAL 2019 – DMC
  • DAPHNE 2021 - DMC

Vasilis Saleas 

1958'de Mesolongi'de doğdu. Aynı sene içerisinde ailesi Atina'ya yerleşti. Klarnet çalmayı henüz 9 yaşındayken amcası ve babasından öğrendi. 11 yaşında ilk konserini verdi. 14 yaşında ise profesyonel anlamda ilk kaydını yaptı.

Mikis TheodorakisDionisis Savopoulas ve Stamatis Spanoudakis gibi sanatçılara klarnetiyle eşlik etti. Saleas 90'lı yılların başında Vangelis'le beraber çalıştı. İlk solo albümü "Orama - The Music of Vangelis"'de Vangelis'in eserlerini klarnetiyle yorumladı. 2000 senesinde kendi adını taşıyan albümü çıkardı.

2003 yazında Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda Laço Tayfa ile de konser vermiştir. En ünlü eserleri arasında "Weeping eyes", "Ola se thimizoun" "The seaside of your dreams" adlı fon müzikleridir.

Diskografi

Choreyte Me Ton (1980)

I Pnoi Tou Ouranou (1992)

Orama: Vassilis Saleas Plays Vangelis (1996)

Litany (1997)

Isimeria (1999)

Fasma (2001)

Mediterranean (2002)

Chrysalis: Vassilis Saleas Plays Mimis Plessas (2004)

Olon: Vassilis Saleas Meets The Great Composers [Compilation] (2007)

 

 

Performanslar

 

 

Albums


Concerts